Lanza Healing Nourish Stimulating

Lanza Healing Shampoo

 • Rensar ur talg och restprodukter
 • Sulfat, paraben- & sodiumfri
 • Ger fylligare hår & förlänger tillväxtfasen
 • Drygt och räcker länge

249 SEK 

KÖP HÄR

Matrix Biolage Cooling Mint Shampoo

coolingmint-1000

 • Motverkar fett hår
 • Motverkar talg och oljig hårbotten
 • Uppfriskande mintkänsla
 • Stor flaska som räcker länge

199 SEK 

KÖP HÄR

Paul Mitchell Clarifying Shampoo Two

Paul Mitchell Schampo fett hår

 • Supereffektivt mot fett hår
 • Sulfat, paraben- & sodiumfri
 • Rengör på djupet
 • Också bra för oljig hårbotten

210 SEK 

KÖP HÄR

Cutrin BIO+ Oil Control Shampoo

Cutrin Shampoo

 • För fett hår och fet hårbotten
 • Reglerar fuktbalansen
 • Förhindrar bildandet av talg
 • Mycket prisvärd produkt

139 SEK 

KÖP HÄR

System4 Scalp Oil Shampoo

System4 shampoo

 • Motverkar fett hår + känslig hårbotten
 • Balanserar överaktiv talgbildning
 • Effektivt specialschampo
 • Den populäraste produkten

169 SEK 

KÖP HÄR

Blowpro Faux Torrschampo 

 • Omedelbar verkan
 • Absorberar smuts och fett
 • Ger en ren känsla
 • Passar både mörkt och ljust hår

150 SEK 

KÖP HÄR

Behandling fett hår

Bli av med fett hår


Att behandla fett hår är egentligen ingen konst, men tumregeln är väldigt enkel gällande behandlingar oavsett vilken metod eller produkt - ha tålamod! Det kan ta ett par dagar eller t.om. ett par veckor innan du märker något resultat. Du kan behöva pröva flera olika metoder och flera olika produkter innan du märker någon väsentlig skillnad. Men gemensamt med alla metoder är att det i slutändan ger resultat, vissa lite bättre, och vissa inte fullt lika bra.

Här på fetthår.se kan du läsa om behandlingsmetoder du enkelt kan skapa med saker man har i hemmet till tips på produker från etablerade och medicinskt undersökta varumärken.

Vi önskar dig all lycka till, och kom ihåg - ge aldrig upp! Det är du som kontrollerar håret, och inte tvärtom.

 

Alkohol i fett hår


Det kanske låter väldigt märkligt, men faktum är att alkohol torkar ut och gör av med onödigt fett i hårbotten och i håret. Desto högre alkoholinnehåll, desto bättre! Ta exempelvis ett shotglas med vodka och späd ut med en halvliter vatten. Använd denna alkohollösning när du duschar, och kom ihåg att skölja ur håret ordentligt för att bli av med all alkohol.

 

Använd en sur lösning i håret


Ett sätt att förminska mängden olja i håret är att skölja det rikligt med utspädd vinäger eller citronsaft efter att du schamponerat det. Använd två stycken matskedar med vinäger med 3 dl vatten, alternativt pressa en citron i 3 dl vatten och applicera i hår samt hårbotten. Var noggrann med att skölja ur allting.

 

Äppelcidervinäger i håret


Blöt ditt hår i lite äppelcidervinäger som är utspätt med en deciliter vatten – alternativt kan du fylla en sprayflaska (blomspruta) med vatten med någon matsked äppelcidervinäger i. Spraya sedan håret rikligt med denna blandning för att sedan skölja ur det med varmt vatten. Detta hjälper dig att eliminera alla rester som byggs upp utav schampo – som i sin tur förminskar mängden fett och olja i håret.

 

Undvik balsam i fett hår


Balsam kan vara bra och ge en glans samt lyster åt ditt hår, men i detta fall bör du undvika det i allra högsta möjliga mån. Om du absolut måste ha balsam, se till att enbart applicera det i slutet av topparna på ditt hår (men bara om de börjar bli slitna). Balsam är nämligen rätt fett i sig själv, och kommer bara bidra till att håret blir oljigare. Om din hårtyp är beroende utav balsam och ser märkligt ut ifall du inte använder det, se till att använda ett balsam som är anpassat efter feta hårtyper. Du kan hitta sådana balsam under våra produkter för fett hår .

 

Tvätta håret på rätt sätt


Många människor slarvar när man duschar och tvättar håret. Se till att få en bra helhetslösning för ditt hår, detta innefattar bland annat att använda rätt schampo och skölja ur håret ordentligt. Dessutom är det väldigt viktigt med temperaturen på vattnet du duschar med. Överdrivet varmt vatten kommer få talgkörtlarna i hårbotten att producera ännu mer talg samt skada rötterna i din hårbotten.

 

Badda hårbotten med munskölj


Ifall ditt hår är väldigt oljigt så kan du pröva följande metod. Använd en starkt alkoholhaltig munskölj, exempelvis listerin och doppa en bomullstuss i det. Badda sedan hårbotten med detta – det kommer att täta ihop porerna i hårbotten när de torkar ut av alkoholen och reducera oljighet och flottighet. Var dock försiktig med denna metod då det är väldigt starkt för hårbotten.

 

Té i håret


Té innehåller ämnen som är bra för hårbotten, detta gäller samtliga sorters té (grönt, svart etc). Dessutom är pH-värdet i té lite surare än i det vatten som du duschar i, detta kan motverka olja och smutsiga ansamlingar i hårbotten. Så brygg en kopp té, låt svalna i kylen, ha i en gnutta citron och applicera varsamt i hår & hårbotten. Skölj sedan ur noggrant - luktar gott och ger bra resultat!

 

Produkter mot fett hår


Många väljer att skippa huskurerna och gå direkt på produkter mot fett hår som är bevisat att de fungerar. För dig som tycker det känns olustigt att behöva behandla håret med kemikalier eller starka schampon så finns det gott om organiska varianter och ekologiska schampon. Dessa är skonsam mot såväl din hårbotten som mot naturen. De webbutiker som vi på fetthår.se samarbetar med säljer exempelvis organiska schampon.

 

Slutord om behandling av fett hår


Alla ovanstående metoder är givetvis helt OK och fungerar med ett rätt mixat resultat. Men i slutändan är det allra bästa att utnyttja professionellt framställda produkter som är ämnade för fett hår. Dessa produkter innehåller rätt ämnen, är skonsammast mot din hårbotten och har rätt pH-värde. Ditt feta hår kommer försvinna nästan omedelbart och du kommer samma dag som du börjar använda produkterna märka en omedelbar skillnad. Så surfa in på vår sektion om produkter för fett hår för att se hela utbudet och beställa via en av våra partners!


Ginos


Ginos.se

+ Kända varumärken

+ Stort utbud

+ Snabb leveranstid

+ Billiga priser

 TILL BUTIK


Beautynet


BeautyNet.se

+ Schampon mot fett hår

+ Supersnabb leverans

+ Fri frakt över 250 :-

+ Billiga priser

 TILL BUTIK


Hair sale fett hår


Hairsale.se

+ Produkter mot fett hår

+ Stort utbud

+ Gratis frakt

+ Köp nu betala nästa månad

 TILL BUTIK


Glamazon


Glamazon.se

+ Hårprodukter mot fett hår

+ Frakt från 29 :-

+ Leverans inom 1-3 dagar

+ Billigast produkter

 TILL BUTIK