Fett hår problem

Fett hår är någonting som alla kan drabbas utav. Det spelar ingen roll vilken ålder man har eller vilket kön man är – alla kan vi ibland få en extra känslig hårbotten. När detta händer så svarar kroppen på så sätt att ett överskott av talg produceras. Talg är ett ämne som fungerar som smörjmedel i vår kropp och har en rad olika funktioner. Fast det är inte förrän det blir för mycket talg som negativa effekter börjar uppstå – såsom problem med fett hår.

Tre enkla steg: Så blir du av med fett hår

Att bli av med fett hår är enklare än du tror. För dig som länge kämpat med fett hår och oljig hårbotten så kan det vara en sådan enkel sak som att pröva en ny produkt. Medan för dig som för första gången kanske drabbats av fett hår bara behöver ändra några levnadsvanor. Nedan har vi samlat de tre bästa tipsen för att bli av med fett hår.

1. Schampo mot oljig hårbotten och känsligt hår

Det första du måste göra är att se över vilken schampoflaska du använder i badrummet. Tyvärr duger inte alltid de vanliga varianterna som finns på den lokala ICA-affären. Utan istället kan du behöva köpa specialanpassade schampon mot just fett hår. Sådana schampon brukar även hjälpa om du till exempel har mjäll eller kliande hårbotten med. Så med andra ord se till att investera i ett bra och drygt schampo som räcker länge. Ifall du handlar det online så blir det dessutom billigare än nere på stan.

2. Se över kosten

Det är särskilt vanligt under vinterhalvåret att vi äter extra mycket fet mat. Innesittande och mörka dagar resulterar ofta i myskvällar och att man unnar sig. Och visst ska man få göra det, men med unning kommer också konsekvenser. Om du äter för mycket socker eller fett (exempelvis choklad) så kan kroppen reagera negativt genom att producera mer talg vilket i sin tur leder till fett hår. Dessutom så kan även din hud försämras. Så försök se över kosten och leva så sunt som möjligt.

3. Ha tålamod och förhasta dig inte

För dig med långvariga problem så är det viktigt att ha tålamod. Att pröva flera olika schamposorter och flaskor kan vara det som behövs. Så med andra ord ge inte upp för snabbt och tänk på att för vissa kan resultatet ta flera veckor beroende på hårtyp. Så om du känner att du är på väg att ge upp och har försökt länge nog – fortsätt kämpa. Här på hemsidan kan vi nästan garantera att alla schamposorter som säljs fungerar 100%. Lycka till!

Fett hår något som drabbar alla
Tagged on: